Αντίδραση του ΔΣΑ στα εξαγγελθέντα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης

8
Nov
2023
8.11.2023

Πραγματοποιήθηκε εχθές 7.11.2023 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση οπότε και προέκυψαν τα εξής :

Το ΔΣ του ΔΣΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση 7.11.2023, έλαβε τις εξής αποφάσεις :

1. Αποχή από Πέμπτη 9.11.2023 από όλες τις δίκες συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και των ΝΠΔΔ του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, ενώπιον πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων από την Πέμπτη μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου με επιφυλασσόμενου του ΔΣ της παράτασης της αποχής αν δεν γίνουν δεκτές οι θέσεις μας.

2. Συνάντηση την Πέμπτη 9.11.2023 και ώρα 3μμ στα γραφεία του ΔΣΑ και συντονισμός δράσεων με λοιπούς φορείς ελευθέρων επαγγελματιών .

3. Πραγματοποίηση μαζικής πορείας διαμαρτυρίας δικηγόρων και λοιπών ελεύθερων επαγγελματιών κατά την εβδομάδα 20-24 Νοεμβρίου .

4. Εισήγηση στην Ολομέλεια για αποχή των μελών μας από τις επιτροπές Κτηματολογικών διαφορών, Δασικών χαρτών, ΣΥΠΟΘΑ, Μητρώο Νομικών Εισηγητών κλπ.

5. Ονομαστική πρόσκληση στα γραφεία του ΔΣΑ των βουλευτών – δικηγόρων για ενημέρωση και συστράτευση στον αγώνα μας.

6. Δημοσιοποίηση στοιχείων επικοινωνίας των βουλευτών – δικηγόρων της συμπολίτευσης, για τη μαζική έκφραση αντίδρασης και διαμαρτυρίας μας προς αυτούς.

7.Δημοσιοποίηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ.

8. Ενημέρωση και διαμαρτυρία στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ, την Παρασκευή 10.11.2023 και ώρα 14:00’.

9. Κλιμάκωση κινητοποιήσεων μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας και το συντονισμό της δράσης μας με τους λοιπούς Δικηγορικούς Συλλόγους.